Tranzacție. Scandia Food a preluat un producător de mezeluri din Alba

Scandia Food preia Agra’s Alba Iulia, o firmă specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne, tranzacţie care susţine strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food, informează compania.

„Preluarea Agra’s de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse, dar şi a capacităţilor de producţie şi procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilităţile în categoria de mezeluri. Compania Agra’s procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne, în fabrica din localitatea Oarda, judeţul Alba, iar produsele sunt comercializate atât prin reţeaua proprie de magazine, cât şi în afara acestora, în diferite zone ale ţării dar şi la export, în ţări precum Italia sau Cipru”, se arată într-un comunicat al Scandia Food. 

Tranzacţia este parte a strategiei de dezvoltare a firmei din Sibiu prin achiziţia unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar. Tot în acest an, Scandia a intrat și pe piaţa produselor congelate.

„În România, Scandia Food este un reputat lider în categoria de conserve şi un jucător cu tradiţie în piaţa de produse alimentare. Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziţia unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume şi de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacţie susţine strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food”, a precizat Andrei Ursulescu, director general şi administrator Scandia Food.

Compania Agra’s deţine în acest moment o fabrică, cu o capacitate de producţie de 4500 de tone anual în localitatea Oarda, judeţul Alba, dar are și nouă magazine proprii.

„Proiectul a fost o dorinţă comună care a avut la bază sinergiile existente, experienţa şi profesionalismul ambelor echipe care vor ajuta la valorizarea oportunităţilor existente şi contribui totodată la dezvoltarea producţiei şi portofoliului de mezeluri”, au declarat Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel, fondatorii Agra’s.

Scandia Food va fi implicată în deciziile şi procesul de management al companiei alături de echipa de management existentă în cadrul companiei Agra’s.

Scandia Food, companie cu capital românesc, este lider pe piaţa conservelor din România.  Firma este prezentă în categoriile de conserve pe bază din carne, conserve de peşte, conserve pe bază de legume, zacuscă, murături , precum și snack-uri sărate, dulciuri. În 2021, Scandia a intrat pe piaţa produselor congelate, extinzându-şi astfel know-how-ul în producţia şi distribuţia de produse congelate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...