Tratament gratuit pe viață pentru victimele incendiului din Colectiv

Vineri va fi promulgate o lege ce prevede tratament gratuit, pe viață, în cazul victimelor incendiului de acum cinci ani, din Clubul Colectiv. În prezent, legea prevede ca tratamentul lor poate fi suportat de la bugetul de stat doar până la sfârșitul acestui an.  

Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri seara, că va promulga peste două zile legea referitoare la victimele incendiului de acum cinci ani.

„Exact vineri, când se împlinesc cinci ani de la Colectiv, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a spus Iohannis.

Conform Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 56/2015 aprobată prin Legea nr. 32/2016 și ulterior modificată prin Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 8/2018, răniții din Colectiv beneficiază de tratament decontat până la data de 31 decembrie 2020.

În urma incendiului produs pe data de 30 octombrie 2015, 27 de persoane au murit pe loc iar 184 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, numărul deceselor a urcat la 64.

Subiectul a reintrat zilele acestea și în atenția lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a comparat mortalitatea generată de Covid 19 cu tragedia produsă în clubul Colectiv. În opinia sa, Guvernul Orban se face vinovat de zecile de decese zilnice și ar trebui să-și dea demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...