Trei restaurante din România, în topul celor mai bune din lume

Trip Advisor, cea mai cunoscută platformă de turism din lume, include în topul său de anul acesta și trei restaurante românești. Unul a atras atenția prin design, iar două prin calitatea meniurilor.

Sunt singurele capitole la care am reușit să ne facem remarcați, dar clasamentul alcătuit pe baza recenziilor a milioane de oameni, e o adevărată sursă de inspirație pentru cei care caută destinații și experiențe inedite.

Un local din Tohanu Nou, județul Brașov, este al treilea cel mai apreciat din lume la categoria “perfect picture restaurants”.

Elementul central este un copac aflat chiar în interiorul restaurantului. Semnificația lui vine din trecut, când țăranii care munceau întreaga zi la fân ori în agricultură se așezau seara la umbra unui copac și mâncau. Nu ai cum să nu îl fotografiezi.

Un alt copac uscat, cu o înălțime de opt metri, așezat de-a lungul tavanului, atrage privirile clienților. La fel ca șemineul în care mocnește focul, materialele naturale și ferestrele luminoase. Iar elementele din natură se îmbină armonios și în farfurie.

Acest loc din România se alătură astfel, cel puțin la nivel gastronomic, cu restaurante din Indonezia și Cehia, conform Știrilorprotv.ro.

În topul localurilor figurează și două localuri din Sibiu, lăudate pentru brunch, adică pentru preparatele oferite într-o combinație de mic dejun și prânz.

Unul dintre restaurante este în centrul istoric, lângă turnul Bisericii Evanghelice. Iar meniul se bazează pe rețete europene, dar și asiatice ori tradițional-romanești.

Cel de-al doilea local este o cafenea cochetă. Clienții apreciază aici nu numai gustările, ci și cafeaua de calitate. În meniu sunt salate, tartine cu cremă de brânză, ouă poșate cu guacamole sau somon, ori supa de zuchini și mentă.

Deocamdată, acestea sunt singurele apariții românești în topul Best of the Best 2021.

Clasamentul mai nominalizează hoteluri, plaje, parcuri naționale sau companii aeriene din întreaga lume.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole