Trei români repatriați din Africa de Sud, suspecți de infectare cu varianta Omicron

Trei persoane repatriate din Africa de Sud au fost testate și au fost confirmate pozitiv la SARS-CoV-2. Probele au fost trimise la laboratoare speciale pentru secvențiere în vederea stabilirii dacă este vorba de varianta Omicron.

Inițial, potrivit Ministerului Sănătății, anunța că un jucător din echipa de rugby Știința Baia Mare, sosit din Africa de Sud, a fost testat și confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ulterior, încă două persoane au fost confirmate după testarea PCR.

În legătură cu cele trei persoane repatriate din Africa de Sud, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că: ”În urma testelor efectuate, 3 persoane (două la aeroportul din București și una la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm ca testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021”.

Niciuna dintre cele trei persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere și vă vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, mai precizează  Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...