Trei sferturi dintre localităţile din acest județ au rata de infectare de sub 1 la mie

Prahova este județul în care trei sferturi dintre localităţi înregistrează o rată a infectărilor de sub 1 la mia de locuitori. În 20 de comune din județ acest indice este zero.

Ploieşti este orașul care depăşeşte indicele de infectare de 1 la mie. Sinaia înregistrează cea mai ridicată rată a îmbolnăvirilor.

76 dintre cele 104 localităţi ale judeţului au înregistrat, în ultimele 14 zile, o rată de infectare cu noul coronavirus de sub 1 la mia de locuitori.

Dintre acestea, 20 de localităţi, toate din mediul rural, nu au raportat niciun caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni. 

„În ceea ce priveşte modul de evoluţie a îmbolnăvirilor în marile oraşe, cea mai ridicată incidenţă a cazurilor de COVID-19 în mediul urban o înregistrează Sinaia, cu un indice de 2,51%, reprezentând 28 de cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 14 zile, la o populaţie de 11.177 de locuitori”, conform Prefecturii Prahova. 

Municipiul Ploieşti raportează o rată de infectare de 1,23 la mie, în timp ce municipiul Câmpina are o rată de 0,77 cazuri la o mie de locuitori.

În total judeţul Prahova a înregistrat 26.308 de persoane infectate cu coronavirus și 826 de decese. În ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...