Tudose: Cred că o să fie alegeri la termen și cu asta basta

Publicat: 02 iul. 2024, 06:39, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Tudose: Cred că o să fie alegeri la termen și cu asta basta

Consultările la Palatul Victoria nu s-au încheiat încă, dar se conturează tot mai clar varianta ca alegerile prezidențiale să aibă loc în perioada noiembrie-decembrie. Conform declarațiilor europarlamentarului PSD Mihai Tudose la Digi24, decizia inițială de a organiza alegerile în septembrie aparține PNL-ului, care ulterior și-a schimbat opinia.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose spune că decizia de a avea alegeri prezidențiale în septembrie nu a fost a social democraților. „Nu PSD a vrut alegerile prezidențiale în septembrie. PNL le-a dorit atunci, PNL a venit cu această propunere și a avut decizie, care circulă în tot spațiul public. Decizie semnată și ștampilată că PNL vrea aceste alegeri în septembrie”, a spus vicepreședintele PSD.

Social democratul îi acuză pe colegii de guvernare de „țopăială-răzgândeală”. „Domnii s-au răzgândit din nou, că face parte din seria lungă țopăială – răzgândeală. Acum nu le-au ieșit calculele, ei aveau că pleacă președintele în septembrie la NATO, se mută Ciucă președinte interimar și le plăcea septembrie. Între timp nu s-au mai întâmplat lucrurile și dau pe noi, că noi am vrut în septembrie, dar nu noi am vrut în septembrie. În opinia noastră cred că o să fie la termen și cu asta basta”, a declarat Mihai Tudose.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale ar putea fi chiar Marcel Ciolacu, a lăsat de înțeles liderul PSD. Asta deși acum câteva săptămâni Marcel Ciolacu spunea că nu va candida dacă alegerile nu vor fi în septembrie. „El a avut atunci acea declarație fiind un pic nervos, că l-am întrebat și noi ce a vrut să spună poetul. Era nervos pentru că a fost pus în această situație ca prim-ministru. A fost împins pe scări și după îl întreba PNL de ce se grăbește”, a adăugat liderul PSD.