Tulcea: Începe modernizarea sistemului centralizat de furnizare a căldurii

Lucrările de modernizare a sistemului centralizat de furnizare a agentului termic din municipiul Tulcea vor începe în cursul săptămânii, conducerea societăţii Energoterm SA aşteptând zilele acestea autorizaţia de construcţie.

Directorul societăţii, Răzvan Teodoru, a declarat, pentru AGERPRES, că firma care va face lucrările de modernizare a cumpărat deja echipamentele necesare retehnologizării, proces care presupune înlocuirea cazanului de apă fierbinte (CAF) cu o centrală cu trei cazane cu o putere totală mai mică de 50% din cea a actualului CAF.

„Vom ieşi astfel de sub schemă şi nu vom mai plăti certificatele de emisie de gaze cu efect de seră. Vom face o economie anuală de circa un milion de euro, din anul 2024, pentru că anul viitor se va plăti ce s-a consumat în ianuarie-aprilie 2022”, a precizat directorul societăţii din subordinea Consiliului local al municipiului Tulcea.

Teodoru a mai spus că modernizarea sistemului centralizat de furnizare a căldurii, proces care costă aproximativ 7,9 milioane de lei, va conduce la o reducere cu circa 20% a consumului de gaze şi la flexibilizarea sistemului, astfel încât distribuţia agentului termic va fi reglată în funcţie de condiţiile meteorologice, lucru imposibil în momentul de faţă.

„Săptămâna aceasta urmează să avem autorizaţia de construcţie pe masă, ceea ce înseamnă că lucrările vor începe. Ele se vor încheia luna viitoare, aşa încât la 1 noiembrie se va începe şi furnizarea căldurii”, a mai spus Răzvan Teodoru.

Anul viitor, societatea Energoterm SA doreşte să înceapă retehnologizarea celor 20 de centrale termice din municipiu.

„Vom pune motoare termice pentru a produce şi energie electrică, vom pune panouri solare, pentru a avea apă caldă ieftină, în special vara, şi vrem să includem recircularea apei calde, aşa încât cetăţeanul să nu mai ajungă să umple două căzi cu apă până curge apă caldă”, a mai afirmat directorul societăţii de furnizare a căldurii în sistem centralizat.

Potrivit acestuia, societatea Energoterm SA, singurul distribuitor de energie termică din municipiul Tulcea, numără circa 6.000 de abonaţi, aproximativ jumătate dintre ei fiind dependenţi de CAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole