Tulpina de coronavirus din Marea Britanie se răspândește în Cehia

Noua tulpină de coronavirus, cea din Marea Britanie, a fost descoperită și în Cehia, conform Institutului Național de Sănătate. Cercetările continuă pentru a afla câte cazuri de infectare cu tulpina britanică sunt în Cehia.

Într-o conferinţă de presă, ministrul sănătăţii Jan Blatny a afirmat că în circa 10% dintre cazurile recente este vorba despre noua variantă a coronavirusului, ceea ce ameninţă să pună o presiune suplimentară pe sistemul sanitar.

„Răspândirea sa mai rapidă înseamnă că va prevala mai devreme sau mai târzii asupra celeilalte tulpini, prin urmare avem circa două luni să reacţionăm în forţă”, le-a declarat Blatny reporterilor.

Răspunsul „este să menţinem măsurile şi să încercăm să vaccinăm cât mai curând posibil, mai ales populaţia cea mai vulnerabilă”, a spus el.

Ministrul a precizat că guvernul va menţine măsurile de lockdown, inclusiv închiderea a aproape tuturor şcolilor şi a majorităţii magazinelor, în pofida semnalelor că numărul de cazuri este în scădere uşoară.

Duminică, în spitale erau internaţi 6.330 de pacienţi cu COVID-19, faţă de vârful acestei luni, de 7.460.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...