Tun de milioane de lei la Primăria Capitalei: Nicușor Dan acuzat de fraudarea unei licitații pentru mentenanța Arenei Naționale

Publicat: 19 mai 2024, 13:31, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Tun de milioane de lei la Primăria Capitalei: Nicușor Dan acuzat de fraudarea unei licitații pentru mentenanța Arenei Naționale

Sebastian Burduja, contracandidatul liberal al lui Nicușor Dan, aduce acuzații grave actualului edil al Capitalei, susținând că acesta a fraudat licitația pentru atribuirea unui contract de mentenanță a Arenei Naționale. Burduja afirmă că licitația, desfășurată la sfârșitul anului trecut, a fost câștigată de cea mai scumpă firmă, în detrimentul unei oferte mai ieftine, contrar prevederilor legale.

„Se înscriu 4 ofertanți: compania primăriei și încă 3 firme private. Compania primăriei vine și licitează la o sumă de 10 milioane lei. Companiile private, una dintre ele dă prețul cel mai mare: 14 milioane lei. Ce face primăria? Descalifică propria companie. Aici avem documentul oficial și marcat. Care e motivul? Nivelul scăzut al prețului sau costurilor propuse”, a declarat Burduja.

Licitația a fost câștigată de compania Avitech, al cărei director, Ovidiu Preda, este coleg matematician cu Nicușor Dan la Institutul de Matematică al Academiei Române. Burduja sugerează astfel o posibilă legătură între primarul capitalei și câștigătorul contractului.

Compania subordonată Primăriei a contestat licitația și a câștigat în instanță. Cu toate acestea, nu a reușit să obțină contractul, deoarece Primăria a găsit o eroare materială în documentația propriei companii, descalificând-o din nou și semnând contractul de 14 milioane lei cu Avitech.