TUNURILE din pandemie continuă: Firmele care încă fac bani din covid, în Teleorman

În timp ce unii dintre artiști sunt cercetați pentru înșelăciune cu indemnizații din pandemia de COVID-19, câteva sute de lei care au fost acordate cu titlu de sprijin într-o perioadă dificilă prin care a trecut omenirea, tunurile mari continuă fără ca nimeni să întrebe ce se întâmplă cu produsele medicale pe care se duc bani mulți.

O firmă de consultanță și patru distribuitori sunt suspectați de crearea unei rețele care obține zeci de contracte pentru achiziția de echipamente medicale din fonduri europene. Un avertizor de integritate acuză că specificațiile tehnice sunt întocmite de consultant ”cu dedicație”. Firmele care au făcut bani mulți în pandemie au trecut și prin Teleorman și încă au contracte cu anumite primării chiar dacă în momentul de față, în România, nu mai este obligatorie nicio măsură de protecție anticovid și nici nu prea mai sunt cazuri de îmbolnăviri.

O investigație G4Media.ro bazată pe dezvăluirile unui avertizor din piață a descoperit indicii puternice despre existența unei rețele de firme din București și Cluj-Napoca care ar elimina concurența și ar obține milioane de lei din contracte finanțate din fonduri europene. Prin aceste contracte, spitalele, primăriile și școlile achiziționează echipamente medicale de protecție.

Din anul 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), program finanțat din fonduri europene, unitățile de învățământ și spitalele din România pot primi bani pentru achiziția de echipamente medicale de protecție. În total, sunt puse la dispoziție sute de milioane de lei.

Citește mai departe pe Liber în Teleorman. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...