Turcia își schimbă numele. Ce alegere a făcut președintele Erdogan

Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că dorește să schimbe numele Turciei, cu un nume nou, care să reflecte întreaga cultură și civilizație a țării pe care o conduce.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat o declaraţie în care a anunţat că intenţionează să schimbe numele Turciei în Turkiye.

„Cuvântul ‹Turkiye› reprezintă şi exprimă în cel mai bun mod cultura, civilizaţia şi valorile naţiunii turce”, se arată în declaraţie.

„Turkiye” reprezintă, de fapt, numele ţării tradus în limba turcă, Erdogan dorind acum să transfere această denumire pentru recunoaşterea internaţională: „În contextul întăririi mărcii ‹Turkiye›, în toate tipurile de activităţi şi corespondenţă, în special în relaţiile oficiale cu alte ţări şi instituţii şi organizaţii internaţionale, termenul ‹ Turkiye › va fi folosit în locul termenilor precum ‹Turcia›, ‹Turkei›, ‹Turquie› şi aşa mai departe”, notează Greek Reporter.

Totuşi, nici Erdogan, nici vreunul dintre reprezentanţii săi nu au indicat când va fi introdusă oficială această schimbare. „Momentul exact pentru schimbarea numelui este încă în discuţii cu guvernul”, a spus un înalt oficial guvernamental. „Dar procesul este în desfăşurare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...