Turcia va importa un vaccin anti-COVID din China

Turcia a anunţat că va primi în curând o primă comandă a unui vaccin chinezesc anti-COVID-19 şi a afirmat că acesta are o eficienţă de 91,25%, în pofida absenţei rezultatelor oficiale alte testelor din faza 3.

Autorităţile turce afirmă că au constatat un asemenea grad de eficienţă înainte de sfârşitul fazei 3 a testelor clinice ale vaccinului CoronaVac realizate pe 7.371 de voluntari în Turcia.

Este vorba despre rezultate preliminare, testele din faza 3 a vaccinului fiind în curs de desfăşurare în Turcia.

În ciuda absenţei rezultatelor oficiale, precum şi a studiilor publicate de producătorul chinez, suscitând critici cu privire la lipsa de transparenţă, autorităţile de la Ankara au făcut un anunţ oficial.

„Suntem convinşi acum că acest vaccin este eficient şi sigur pentru populaţia Turciei”, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca.

Constituind „o premieră mondială”, aceste date ar putea servi ca bază în vederea unei eventuale autorizări a CoronaVac, a adăugat ministrul.

Prima livrare a vaccinului produs de laboratorul Sinovac urmează să fie expediată duminică spre Turcia care trebuie să primească iniţial trei milioane de doze, cu o opţiune pentru alte 50 de milioane.

Pe lângă acest vaccin, Turcia va semna în următoarele zile un contract cu laboratorul german BioNTech pentru 4,5 milioane de doze, cu o opţiune de alte 30 de milioane de doze ale vaccinului produs în colaborare Pfizer.

După cum a afirmat Fahrettin Koca, odată ce va fi demarată campania de vaccinare, Turcia, ţară cu 83 de milioane de locuitori, „va fi în măsură să vaccineze 1,5 milioane, chiar două milioane de persoane zilnic”.

În prima tranşă a acestei campanii a cărei dată urmează să fie stabilită, vor fi vaccinate circa nouă milioane de persoane, printre care personalul medical şi categoriile cele mai vulnerabile, potrivit demnitarului de la Ankara.

Turcia a înregistrat peste două milioane de cazuri de COVID-19, dintre care mai mult de 19.000 au fost mortale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole