Turcii sunt interesați să muncească în România. Ce domenii sunt cele mai căutate

Aproape 100.000 de turci ar putea veni în România la muncă, potrivit unor înțelegeri între țara noastră și Turcia.

Turcia este interesată să aducă forţă de muncă în România, în baza contingentului de 100.000 de lucrători non-UE aprobat pentru anul 2022, potrivit secretarului de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.

„Consultări bilaterale Turcia – România, conduse de vicepreşedintele Fuat Oktay şi viceprim-ministrul Sorin Grindeanu. Pe linia Ministerului Muncii partea turcă este interesată să aducă forţă de muncă în România, în baza contingentului de 100.000 de lucrători non-UE pe care l-am aprobat pentru anul 2022. Am explicat că am dublat contingentul pentru acest an faţă de anul trecut şi a fost aprobată angajarea de personal suplimentar pentru procesarea cererilor”, a scris Vasilcoiu joi, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a subliniat că a parafat la Istanbul, cu ministrul adjunct al Muncii şi Securităţii Sociale, Adnan Ertem, Aranjamentul Administrativ de aplicare a Acordului în domeniul securităţii sociale între România şi Republica Turcia.

Grindeanu: România e deschisă firmelor turceşti

La rândul său, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a scris tot pe Facebook, faptul că a discutat cu omologul său turc, Adil Karaismailoglu, despre oportunităţile pe care le poate oferi colaborarea dintre România şi Turcia în domeniul infrastructurii.

„Particip astăzi (joi, n.r.) la Istanbul la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia. M-am întâlnit, în această dimineaţă, cu ministrul turc al Transporturilor şi Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, cu care am discutat despre oportunităţile pe care le poate oferi colaborarea dintre ţările noastre în acest domeniul infrastructurii. I-am transmis acestuia că România este deschisă firmelor turceşti care au capacitatea tehnică şi profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură. Aşteptăm ca aceste firme să participe în continuare la licitaţii, respectând bineînţeles rigorile legislaţiei româneşti şi europene”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că a discutat şi despre modul în care pot fi atrase cât mai multe rute de transport în Portul Constanţa, dar şi despre modernizarea infrastructurii portuare.

„Omologul meu, Adil Karaismailoglu, a dat asigurări că Turcia se aliniază la actualele politici europene privind transportul verde şi va susţine investiţiile în infrastructura de transport din România”, a punctat Grindeanu.

 

 

3 COMENTARII

  1. Duceti-va la dracu cu munca voastra tiganeasca cu tot.
    Dupa ce ati izgonit pe ai vostri tineri din tara, acum cersiti la poarta sultanului forta de munca ?
    Mulsumanii va si salveaza economia si lipsurile ?
    Cat de prosti sunt ai vostri lideri . Credeti ca turcul va respecta pe viitor minoritatea romana?

  2. Care sunt cele mai bune cărți islamice de citit?
    Dacă puteți pune mâna pe o copie, vă recomand să citiți această carte. Și dacă aveți copii, vă recomand să citiți un capitol sau câteva pagini în fiecare seară. Este o carte frumos construită despre viața Profetului Muhammed .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole