Twitter a fost restricționat în toată Turcia

Accesul la platforma Twitter a fost restricționat în toată Turcia, deși unele persoane blocate sub dărâmături cereau ajutorul prin intermediul acestei aplicații.

Reprezentanții organizației NetBlocks susțin că Twitter este restricționat în întreaga țară. Specialiștii arată că datele culese în timp real demonstrează că platforma de socializare este blocată de unii dintre principalii furnizori de internet din Turcia.

Cei de la Netblocks mai spun că restricția „vine în contextul în care populația se bazează pe acest serviciu în urma seriei de cutremure devastatoare”.

Nu este pentru prima oară când Turcia restricționează accesul la platformele de socializare în perioade de criză. Netblocks le-a sugerat celor afectați să folosească o rețea privată virtuală pentru a ocoli blocajul.

Restricționarea platformei Twitter vine în contextul în care în Turcia a fost introdusă o legislație foarte criticată pentru a combate „dezinformarea”, în ciuda criticilor legate de libertatea de exprimare. În cazul situațiilor de urgență, guvernul susține că astfel oprește răspândirea de imagini și mesaje false.

Unele persoane rămase blocate sub dărâmături în urma cutremurelor din de luni au cerut ajutor prin intermediul conturilor lor de Twitter.

În paralel, problemele de conectivitate la internet s-au diminuat în sudul Turciei. Totuși, conectivitatea la internet rămâne diminuată în zonele devastate de cutremur.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole