Ucraina a pierdut 15% din capacitățile de depozitare a cerealelor, spun americanii

Ucraina a pierdut 15% din capacitățile de depozitare a cerealelor, susțin americanii într-un raport. Dintr-un total de 58 milioane de tone, cât exista înainte de izbucnirea războiului, rușii au ajuns să pună mâna pe capacități de 6,2 milioane tone, în timp ce alte spații de stocare însumând 2,2 milioane de tone au fost distruse.

Așa că pe bună dreptate se pune întrebarea în ce măsură Ucraina mai poate să își îndeplinească rolul său de principal furnizor de grâu pentru multe state.

Pe de altă parte, nu pot fi trecute cu vederea nici  problemele agricultorilor ucraineni, care nu au unde să-și depoziteze recoltele, ceea ce ar putea duce la o reducere a suprafețelor cultivate cu cereale, anul viitor.

Recolta de cereale a Ucrainei în acest an ar putea să scadă până la 52,5 – 55,4 milioane de tone, de la nivelul record de 86 milioane de tone, în 2021, potrivit ultimelor estimări. Prognozele se ridică la 18,2 milioane de tone la grâu, 29,9 milioane de tone la porumb şi 5,9 milioane de tone la orz.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole