Ucraina: În școli se fac simulări de alertă cu bombă!

Copiii asistă la exerciții de urgență desfășurate în școli, după o serie de amenințări false cu bombă, care au impus evacuarea școlilor din mai multe orașe din Ucraina, în acest an.  

Așa începe relatarea din HuffPost despre situația din Ucraina, unde în școli se fac simulări de alertă cu bombă.

Un dispozitiv, ”bufnița pufoasă”, poate să conțină un kilogram de explozibil, suficient pentru a ucide pe oricine pe o rază de cinci metri și a răni oameni pe o distanță de 15 metri, le spune adolescenților care ascultă tăcuți  Oleksandr Shcherbyn, inspectorul principal al unității de deminare.

Inspectorul le explică elevilor cu ajutorul unor clipuri video că exploziile aruncă în aer clădiri sau trimit schije letale. De asemenea, le explică cum să recunoască dispozitivele explozive improvizate (IED).

Fiecare trebuie să știe care sunt potențialele reacții în asemenea situații, subliniază un alt inspector din serviciul de urgență ucrainean.

Când se declanșează alarma în una din școli, toată lumea se pregătește pentru evacuare: 365 de copii cu vârste între 6 și 16 ani ies în curtea școlii acoperită cu zăpadă.

Autoritățile ucrainene acuză Rusia că este responsabilă de creșterea numărului alertelor cu bombă, afirmând că acestea fac parte din războiul hibrid.

Serviciul de securitate ucrainean a declarat că a înregistrat peste 300 de alerte false cu bombă de la începutul anului, față de 1.100 în tot anul 2021.

Pe de altă parte, responsabilii ruși acuză, de asemenea, Ucraina pentru o serie de alerte false cu bombă, care ar fi obligat multe școli, centre comerciale și grădințe de copii din Rusia să treacă la evacuarea  a zeci de mii de persoane.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole