UE a depășit SUA ca rată a vaccinării

Uniunea Europeană a depășit Statele Unite ca rată a populației care a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, arată publicația franceză Les Echos.

Europenii au acum 55,5% din populație care a primit o primă doză, față de 55,4% dintre americani, au transmis oficialii europeni pe Twitter.

Strategia europeană de vaccinare a început mai lent decât în Regatul Unit și Statele Unite, din cauza lipsei de aprovizionare cu vaccinuri.

Obiect al criticilor și controverselor din primele luni ale anului a fost chiar Comisia Europeană, care a coordonat comenzile de vaccinare pentru cele 27 de state membre. În februarie, la apogeul controversei privind „întârzierea europeană”, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a recunoscut „erori” în abordarea programului de vaccinare.

Dar, conform site-ului „Our world in data”, care colectează o mulțime de date și publicații științifice, Europa a ajuns din urmă Statele Unite și chiar le-a depășit. Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a precizat, de asemenea, pe Twitter, faptul că Uniunea Europeană a realizat acest lucru exportând jumătate din producția sa în peste 100 de țări.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole