UE acordă 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Care sunt condițiile

În octombrie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează intervenția DR-30 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, prin care cei eligibili vor obține granturi în valoare de câte 70.000 de euro.

Luna viitoare începe sesiunea AFIR pentru tinerii fermieri, anunță Ministerul Agriculturii, care a făcut câteva precizări utile celor interesați să primească fonduri în valoare de 70.000 de euro fiecare.

„Tinerii fermieri care intenționează să solicite sprijin financiar prin intermediul intervenției DR 30 și au depus deja cerere unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), ca persoană fizică, trebuie să-și schimbe statutul în forma de organizare a activității economice cu care vor să solicite sprijin pentru instalare. Astfel, vor efectua transferul exploatației pe noua entitate cu care solicită sprijin în cadrul acestei intervenții, în conformitate cu cerințele intervenției. Conform reglementărilor legale în vigoare, noua entitate poate fi: persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (II), întreprindere familială (IF) sau orice formă juridică de organizare a activității economice, așa cum sunt detaliate  în forma consultativă a ghidului solicitantului, disponibil pe site MADR și AFIR”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Agriculturii.

Ministerul atrage atenția că este obligatoriu ca transferul exploatației pe noua formă de organizare să se realizeze înainte de depunerea cererii de finanțare în cadrul DR 30. 

Tinerii fermieri care solicită sprijin financiar prin DR 30 au posibilitatea să solicite, în cel mai scurt timp, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) transferul activității economice în noua formă de organizare, pentru a se putea încadra în cerințele menționate în ghidul solicitantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...