UEFA amenință cu suspendări. Super Liga nu se lasă

UEFA amenință cu suspendări drastice, care se pot întinde pentru o perioadă de doi ani din Liga Campionilor şi Europa League, cluburile de fotbal care nu renunţă la înfiinţarea Super Ligii europene, după cum a anunțat postul de televiziune ESPN.

Patru dintre cele douăsprezece iniţiatoare ale acestui proiect, Real Madrid, FC Barcelona, Juventus Torino şi AC Milan, au rămas pe poziții în legătură cu planul lor de lansare a unei competiţii private, care să facă concurenţă actualei Ligi a Campionilor.

Cele patru cluburi „rebele” riscă să fie acuzate că au încălcat un articol din statutul UEFA care interzice „formarea de combinaţii sau alianţe între cluburi afiliate, direct sau indirect, la diferite asociaţii membre UEFA„, fără permisiunea forului fotbalistic continental, notează Agerpres.

Italienii de la Inter Milano vor face același lucru

Celelalte iniţiatoare ale acestui proiect, Chelsea Londra, FC Liverpool, Manchester City, Arsenal Londra, Manchester United, Tottenham Hotspur și Atletico Madrid au ajuns deja la un acord cu forul european pentru a rămâne în competiţiilor europene, renunţând oficial la Super Ligă, în timp ce italienii de la Inter Milano se pregătesc să facă și ei acelaşi lucru.

Potrivit proiectului iniţial, Super Liga urma să funcţioneze ca un sezon regulat între 20 de cluburi, dintre care 15 („cluburile fondatoare”) să fie calificate automat în fiecare an, iar celelalte cinci urmau să participe în baza unei invitaţii, „printr-un sistem bazat pe performanţa lor din sezonul precedent”.

În schimbul angajamentului lor, cluburile fondatoare urmau să primească o plată unică de aproximativ 3,5 miliarde euro destinată exclusiv investiţiilor în infrastructură şi pentru a compensa impactul crizei Covid-19, după cum au anunţat iniţiatoarele Super Ligii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...