Uitați de clanul Castro: Cuba are un nou președinte

Miguel Díaz-Canel Bermúdez a fost ales de Parlamentul de la Havana, în funcţia de preşedinte al Cubei. Presa cubaneză notează că Adunarea Naţională de la Havana l-a ales pe Bermúdez, în vârstă de 57 de ani, preşedinte al Consiliului de Stat şi al Consiliului de Miniştri.

Noul președinte a fost ales cu 603 voturi din totalul de 604, potrivit publicaţiilor Diario Granma şi CiberCuba. Miguel Bermudez, care până acum era prim-vicepreşedintele Cubei, a fost singurul candidat pentru a-l succeda pe Raul Castro în funcţia de preşedinte al ţării.

Un moment simbolic

Bermudez devine astfel prima persoană din afara familiei Castro care deţine conducerea executivă a Cubei după aproape şase decenii. Raul Castro va rămâne liderul Partidului Comunist cubanez, fiind, conform Constituţiei, „forţa superioară de conducere a societăţii şi statului”.

Raul Castro va rămâne aproape sigur, pentru moment, cea mai puternică persoană din Cuba”, notează Associated Press. Retragerea lui Raul Castro din funcţia de preşedinte este un moment simbolic pentru o ţară care timp de aproape 60 de ani a fost condusă de Fidel Castro şi, în ultimul deceniu, de Raul Castro, potrivit presei occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...