UK schimbă din nou condițiile de călătorie: Cetățenii trebuie să se testeze de două ori pentru Covid-19

Regatul Unit al Marii Britanii schimbă din nou condițiile de călătorie. Conform MAE, toți cetățenii care ajung în Marea Britanie sunt obligați să facă două teste PCR pentru coronavirus și să stea în izolare.

Noile norme se aplică de luni, 15 februarie. Persoanele care ajung în Regatul Unit al Marii Britanii sunt obligate să se autoizoleze. Pe perioada izolării trebuie efectuate două teste suplimentare pentru Covid-19.  

Conform MAE, primul test trebuie efectuat în a doua de la sosirea în țară, iar al doilea trebuie făcut în a opta zi de izolare. Dacă unul din teste este pozitiv măsura izolării se prelungește pentru încă zece zile.

Cetățenii care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii sunt obligați să se autoizoleze pentru 10 zile.

Costurile aferente testării sunt suportate de către persoanele în cauză. Programarea pentru testare trebuie efectuată înaintea călătoriei.

Detalii cu privire la procedura testării suplimentare sunt disponibile aici.

MAE subliniază că celelalte măsuri privind condiţiile de intrare în Anglia rămân în vigoare.

„Toate persoanele care sosesc în Anglia sunt obligate să completeze înainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form), să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat într-un laborator autorizat, cu maximum 72 de ore înainte de începerea călătoriei, să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile la adresa declarată înainte de/la sosire în Formularul de localizare (Passenger Locator Form)”, precizează MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...