Ultima oră: Se interzic nunțile și botezurile în toată țara

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au anunțat noile decizii luate în ședința Comitetului Național pentru Situațiile de Urgență. Astfel, nunțile și botezurile vor fi interzise la nivelul întregii țări în următoarea perioadă, până când se va înregistra o scădere a numărului de infectări.

De asemenea, cei doi oficiali au anunțat noi reguli pentru teatre, cinematografe și restaurante, în funcție de indicele de infectare și răspândirea noului virus în comunitate.

Deciziile anunțate de Raed Arafat:

-Unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii este obligatorie în zonele aglomerate. Când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise.

-În privința teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor, când incidența este sub 1,5 la mie vor funcționa la capacitate de 50%, iar între 1,5 la mie și 3 la mie, vor funcționa la 30% și până la ora 23:00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistată.

-Evenimentele private sunt interzise pe plan național până vom vedea o scădere a cazurilor. Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face, dar cu un număr limitat de oameni. Vorbim de festivități, de evenimente private din afara lăcașelor de cult.

-La campania electorală se reduce numărul participanților la 20 de persoane în interior și 50 de persoane în exterior.

„Sunt mulți politicieni care s-au infectat în timpul evenimentelor electorale. De aceea s-a decis reducerea numărului de persoane care participă la evenimente în interior și exterior”, spune Arafat.

-Vorbim de evenimente unde nu se respectă regulile, care devin un loc unde se răspândește virusul. Soluția cea mai bună este de protecție, de oprire a evenimentelor. Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni la acest lucru

-Tot personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, pentru protejarea persoanelor respective tot personalul care lucrează acolo se va testa o dată pe sătpămână prin grija DSP. La acest moment programul nu mai e de 14 zile şi atunci e normal ca testarea să fie frecventă

Mai multe articole...

Cele mai citite articole