Umbra Anei Pauker și a Monicăi Iacob-Ritzi bântuie Tineretul și Familia

De la numirea Nataliei Intotero la șefia Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, se repetă zilnic secvențe din „Îmblânzirea scorpiei” a lui Wiliam Shakespeare. Astfel, zi de zi, Natalia Intotero joacă rolul Caterinei, femeia vulcanică și rea de gură, însă, deocamdată nu a apărut încă în minister și un Petruccio ca o mai liniștească.

Tot timpul țipă și urlă prin minister din orice și din nimic. Dar, cel mai mult îi place să facă ședințe, unde vrea doar pe ea să se audă. Cine nu este de acord cu aberațiile și elucrubrațiile ei este fie prea bătrân și trebuie să plece din minister, fie nu înțelege nimic din indicațiile prețioase ale fostei institutoare de la Brad.

Însă ministrul Familiei joacă mult mai bine rolul Ziței din „O scrisoare pierdută” a lui Ion Luca Caragiale, adică femeia cu aspirații și idealuri, ce vrea să pară distinsă, dar eșuează în mahalagisme. De la numirea în funcție și până astăzi, Natalia Intotero se ghidează zilnic după vorbele lui Murphy: Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale! Și a reușit să zăpăcească tot ministerul.

A preluat desfășurarea unei campanii antidrog, care trebuia derulată de Agenția Națională Antidrog, care nu a fost bugetată și nici nu se știe cum se va derula. De asemenea, educatoarea de la Brad n-a înțeles nimic din strategia pentru tineret, dar vrea să meargă, în această săptămână, să o prezinte în Parlament.

În schimb, salonul de inventică pentru tinerii inventatori a dispărut din agenda ministerului, dar și-a făcut timp să se tragă în poze la Gala Tineretului de la Târgu Jiu, unde singura ei contribuție a fost aceea că este ministrul Familiei. De fapt, pas cu pas, Natalia Intotero urmărește să desființeze departamentul de tineret, că deh, sunt mai mulți trecuți de 50 de ani care o… deranjează.

Practic, Natalia Intotero, în goana disperată după imagine, calcă serios pe urmele Gabrielei Firea, adică are o activitate sublimă, dar care, în realitate, lipsește cu desăvârșire. Astfel, angajații Ministerului Familiei au ajuns să o regrete pe Gabriela Firea, dar nu că fosta primăriță de la Voluntari a făcut ceva pentru tineret sau familie, ci doar pentru că nu prea trecea prin minister și, ca atare, nu avea cum să țipe sau să urle ca educatoarea de la Brad. Pas cu pas, Natalia Intotero a devenit satrapul tineretului și nu numai.

Dar așa se întâmplă atunci când n-ai avut jucării în copilărie și când ajungi la București, ai senzația că l-ai prins pe Dumnezeu de picioare și că totul este al tău. Natalia Intotero a uitat când țipa la copiii din Brad și dansa pe mese pe ritmurile lui Nicu Paleru.

Acum, ea dansează în Parlament și la Palatul Victoria, pozând în Ana Pauker, dar nu își dă seama că deja calcă serios pe urmele Monicăi Iacob Ritzi. Așadar, Natalia Intotero merită să fie premiată și promovată pentru că l-a plagiat pe Murphy, dar și pe Zița, Ana Pauker și Monica Iacob Ritzi!

Mai multe articole...

Cele mai citite articole