Un fost ofițer al CIA și adept al teoriilor conspiraționiste a murit de COVID-19. Pentru el, pandemia era „o farsă”

Publicat: 01 sept. 2021, 15:15, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Un fost ofițer al CIA și adept al teoriilor conspiraționiste a murit de COVID-19. Pentru el, pandemia era „o farsă”
Israelul intră în lockdown pentru a treia oară

Un fost ofițer al CIA, care a numit pandemia de COVID-19 drept „o farsă”, a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 și s-a luptat timp de aproape o lună cu boala în spital, informează The Independent.

Robert David Steele, un veteran al infanteriei marine a SUA și un susținător al mișcării QAnon, a promovat mai multe teorii ale conspirației, inclusiv una care prevedea faptul că boala Covid-19 ar fi „o farsă”. De asemenea, acesta a fost foarte vocal și în ceea ce privește promovarea campaniei împotriva vaccinului anti-COVID. 

La începutul acestei luni, Steele a fost internat cu simptome de coronavirus, iar după o serie de analize s-a constatat că plămânii acestuia erau grav afectați. Cu toate acestea, fostul soldat american a continuat să spună că virusul SARS-CoV-2 este o „păcăleală”, refuzând în același timp să se vaccineze. 

Nu mă voi vaccina, deși am fost testat pozitiv pentru ceea ce se cheamă astăzi „COVID”, iar plămânii mei nu mai funcționează”, a scris Steele în ultima sa postare pe blog, în data de 17 august, atașând o poză cu el și un ventilator pentru respirație. 

Vorbind despre recuperarea sa, Steele a mai scris: „Vestea bună este că voi supraviețui și voi avea câteva zile libere. Ar trebui să îmi revin în curând. Am trecut printr-o experiență foarte aproape de moarte, asemănătoare cu cea prin care trece întreaga țară”.

Luni, prietenul său și colegul teoretician al conspirației, Mark Tassi, i-a confirmat moartea lui Robert David Steele într-un videoclip postat pe Instagram.

Deschide-ți ochii! Să nu mă credeți pe cuvânt. Cercetați așa cum am făcut eu. Prietenul meu era într-o stare bună până a început să îi fie administrat Remdesivir”, a transmis Tassi, subliniind că „acest lucru a dus imediat la scăderea nivelului său de oxigen”.

Totodată, Tassi a mai spus că medicii care l-au avut în grijă pe Steele au rugat familia acestuia să-l facă să accepte un ventilator de respirat.