Un agent de poliție din București a refuzat o mită de 15.000 lei și a sesizat DGA

Publicat: 19 dec. 2020, 19:45, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Un agent de poliție din București a refuzat o mită de 15.000 lei și a sesizat DGA
mai politie

Un agent de poliție, din cadrul Biroului de Ordine Publica al Sectiei 26 Politie – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucueşti, a refuzat 15.000 de lei mită oferită de o persoană şi a sesizat fapta la Direcţia Generală Anticorupţie.

Denunţul a fost formulat azi dimineaţă, 19 decembrie 2020, în jurul orei 03.40, imediat după ce poliţiştul a oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care s-a sustras de la recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru a-l scăpa de răspunderea penală, concubina celui aflat la volan a oferit poliţistului, iniţial, suma de 10.000 de lei. Poliţistul a respins oferta şi a continuat aplicarea măsurilor legale împotriva acestuia.

Ca urmare a sesizării, a fost întocmită echipa operativă de prindere în flagrant, alcătuită din procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti anticorupţie ai D.G.A., astfel încât, în jurul orei 07.00, concubina conducătorului auto a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea, cu titlu de mită, de astă dată, suma de 15.000 de lei, pentru ca politistul să nu-i întocmească concubinului său dosar de cercetare penală.

În cauză, faţă de persoana prinsă în flagrant a fost pusă în mişcare acţiunea penală, iar procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.