Un avocado pe zi, timp de șase luni, un remediu eficient contra colesterolului!?

Un studiu de dată recentă, publicat în Journal of the American Heart Association, susține că a mânca zilnic un avocado, ar permite reducerea nivelului de colesterol.

Autorii studiului au cercetat datele aparținând unui număr de o mie de persoane supraponderale sau obeze, timp de șase luni. O jumătate dintre aceste persoane aveau recomandat să mănânce un avocado zilnic. Persoanele din a doua jumătate au urmat regimul alimentar obișnuit și au fost invitate să limiteze consumul de avocado la nu mai mult de două pe lună.

Grăsimea abdominală și din jurul altor organe a fost măsurată cu precizie prin RMN, înainte și la finalul studiului.

Și rezultatele au fost mai mult decât încurajatoare. Este bine, deoarece caloriile suplimentare provenite din avocado nu au un impact asupra greutății corporale sau asupra stratului de grăsime abdominal și aceasta a redus ușor nivelul colesterolului total, a explicat Joan Sabate, profesor la Loma Linda University School of  Public Health.

De asemenea, studiului mai arată că un avocado zilnic îmbunătățește calitatea alimentației în ansamblu. Este important, deoarece știm că o alimentație de cea mai bună calitate este asociată cu riscul cel mai mic pentru numeroase boli, în special boli cardiace, diabet de tip 2 și unele cancere, a subliniat Kristina Petersen, profesor de științe nutriționale la Texas Tech University.

Referitor la această concluzie, cercetătorii au declarat că vor continua să analizeze toate datele folosite în acest studiu. Ei ar dori să știe cum au introdus avocado în alimentația lor participanții la studiu și dacă sunt diferențe în funcție de modul în care ei l-au mâncat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...