Un bărbat a fost atacat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii săi l-au salvat: Va rămâne mutilat pe tot restul vieții

Publicat: 25 sept. 2021, 17:40, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un bărbat a fost atacat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii săi l-au salvat: Va rămâne mutilat pe tot restul vieții

Un bărbat a fost atacat de un urs în Comarnic, cartierul Secaria. La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD. Victima are 45 de ani și a fost rănit grav.

Bărbatul a fost preluat de către echipajul medical după ce a fost găsit de un coleg într-un loc greu accesibil de pe strada cumpenelor.

Victima le-a povestit medicilor faptul că a fost înconjurat de câinii săi, care au alungat ursul, astfel a fost salvat de la moarte.

”Va supraviețui acestui atac, dar va rămâne mutilat pentru tot restul vieții” ne-a spus dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt SJU Ploiești. Bărbatul atacat de urs are traumatism cranio-facial cu lipsa scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior, abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești.

ISU Prahova a emis și un mesaj RO-Alert prin care oamenii au fost avertizaţi să nu iasă afară din case.

Este cel de-al doilea caz de acest fel care se petrece în zona Comarnic în ultima lună. Pe 7 septembrie, un alt bărbat de 50 de ani a fost sfâşiat de un urs. Acesta a supravieţuit, dar s-a ales cu răni grave la faţă, mâini şi picioare şi a avut nevoie de multiple intervenţii chirurgicale.