Cum și-a regăsit un bărbat din China fiul răpit după 24 de ani

Publicat: 13 iul. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Cum și-a regăsit un bărbat din China fiul răpit după 24 de ani

Un bărbat din China și-a găsit fiul după 24 de ani de căutări, timp în care a călătorit peste 500.000 de kilometri cu motocicleta prin țară.

Fiul lui Guo Gangtang a fost răpit când avea doi ani de către traficanții de carne vie, în timp ce se juca în fata casei părinților lui din provincia Shandong. Dispariția copilului a inspirat și un film în 2015, rolul principal fiind judecat de Andy Lau, un actor faimos din Hong Kong. Răpirile de copii sunt o mare problemă în China, iar mii de astfel de cazuri se petrec în fiecare an.

Potrivit Ministerului de Siguranță Publică din China, poliția a reușit să-l identifice pe fiul lui Guo Gangtang pe baza ADN-ului. Doi suspecți au fost ulterior prinși și arestați, scrie publicația de stat Global Times. Suspecții, un bărbat și o femeie, au plănuit în urmă cu 24 de ani să răpească un copil și să-l vândă, scrie China News. După ce l-au văzut pe fiul lui Guo Gangtang jucându-se singur în fața casei, femeia l-a luat și l-a dus într-o stație de autobuz, unde o aștepta partenerul ei. Cei doi au mers cu autobuzul în provincia învecinată Henan și au vândut copilul. Presa locală susține că fiul lui Guo Gangtang încă locuia în provincia Henan când a fost găsit.

A călătorit prin peste 20 de provincii din China pe motocicletă

Acum, după ce copilul a fost găsit, totul nu poate fi decât bine mai departe”, le-a spus Guo reporterilor.

După răpirea din 1997, Guo Gangtang a pornit într-o călătorie uriașă pentru a-și găsi fiul. El a călătorit prin peste 20 de provincii din China pe motocicletă, urmărind informațiile pe care le obținea. În decursul anilor, a avut parte de accidente rutiere soldate cu fracturi și a fost jefuit. Guo a folosit 10 motociclete în călătoria sa.

Guo Gangtang purta cu el afișe pe care era poza fiului său și și-ar fi cheltuit toți banii pe care îi avea pentru a-și găsi copilul, dormind sub poduri și uneori cerșind pentru a-și continua drumul. În timp ce-și căuta fiul, bărbatul a devenit și un membru cunoscut al mai multor organizații de persoane dispărute din China, ajutând cel puțin șapte părinți să-și regăsească copiii răpiți. Când s-a aflat că Guo Gangtang și-a găsit fiul, mesajele de susținere pentru bărbat au copleșit rețelele de socializare din China.

Răpirile de copii sunt o problemă în China de zeci de ani. În 2015 se estima că peste 20.000 de copii erau răpiți anual. Mulți sunt vânduți, atât pe plan local, cât și în afara țării.