Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs în spatele curţii sale

Un bărbat a ajuns duminică la spital după ce a fost atacat de urs, duminică, în zona locuinţei sale, în satul Şoimuşu Mic, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

„Atacul s-a petrecut astăzi (duminică-n.r.), la prânz (…) Un om, în spatele curţii, a fost atacat de un urs. Ursul l-a muşcat pe picior, pe mâini, în mai multe părţi ale corpului. A reuşit, până la urmă, să se salveze şi să meargă înapoi în casă, iar acolo a leşinat. A fost dus cu salvarea la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc”, a spus Borboly într-o intervenţie live pe Facebook, conform G4media.ro.

Acesta a punctat că atacul s-a produs în intravilanul localităţii şi, potrivit legislaţiei în vigoare, ursul trebuie împuşcat.

„Problema principală este că acest urs a intrat în sat şi a fost în spatele curţii, aşadar în intravilan. Şi, conform legislaţiei în vigoare, acest urs trebuie să fie extras cât mai repede prin împuşcare. Am discutat cu asociaţia de vânători care are contract cu primăria, dânşii deja merg spre acolo, ar trebui să fie întocmită această decizie a primăriei, prin care extragerea să poate să fie făcută, pentru că, dacă acest urs a intrat în comună, o să mai intre şi o să mai atace oameni”, a spus Borboly.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a mai arătat că este al doilea atac de urs din acest an, menţionând că, în pofida măsurilor luate de Ministerul Mediului, situaţia în teren nu se modifică, iar viaţa oamenilor este în continuare în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...