Un bărbat gay din România va adopta un copil. A primit deja aprobare de la Protecția Copilului

Un bărbat din Cluj, care face parte din comunitatea LGBT, ar putea deveni prima persoană din România care se declară gay și adoptă un copil.

Direcția pentru Protecția Copilului Cluj-Napoca l-a declarat apt să devină părinte adoptiv după ce bărbatul a început procedurile pentru a lua acasă un copil aflat în grija statului.

Identitatea bărbatului gay, declarat apt să devină părinte adoptiv, este protejată de autorități. Despre el se știe doar că este tânăr, până în 40 de ani, din Cluj și nu se află într-o relație de cuplu.

Este vorba despre o persoană singură. Persoana nu a putut fi discriminată pe criterii de sex, vârstă, stare de sănătate, etinie sau orientare sexuală. La eliberarea certificatului s-a ținut cont de evaluarea condițiilor sociale, de condițiile de locuit și a stării de sănătate a persoanei”, a declarat Alina Chiorean, purtător de cuvânt DGASPC Cluj.

Consiliului Tinerilor Intitutionalizați l-a felicitat pe bărbatul care vrea să salveze un copil abandonat și a apreciat drept curajoasă decizia Direcției pentru Protecția Copilului din Cluj.

Pe Facebook, președintele Consiliului, Vișinel Balan, a postat o fotografie cu doi bărbați care țin de mână un copil și a scris „prima adopție gay din România”.

 „Acel copil nu avea nici macar o șansă să fie adoptat de altcineva, fiind pe acea listă e clar că nu te-a vrut nimeni. Toți copiii merită o familie. În spațiul public este teoria aceasta, mai bine într-o casă de copii decât într-o familie de gay. Cred că nu este important acest aspect.”, a scris Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați.

Bărbatul gay declarat apt să adopte mai are de așteptat până va putea merge cu copilul acasă. Trebuie să treacă de etapele de potrivire teoretică și practică, apoi se va decide încuviințarea adopției și încredințarea minorului. În România, în fiecare an, sunt abandonați în centrele statului 9.000 de copii.n

De asemenea, în România adopțiile sunt permise doar persoanelor căsătorite sau celor singure care obțin un atestat similar. Două persoane de același sex nu pot adopta împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...