Un brancardier de la Victor Babeș, arestat pentru ucidere din culpă după ce a deconectat o femeie de la aparate

Un brancardier de la Spitalul Victor Babeș din București, care a deconectat de la aparate o femeie bolnavă de Covid-19 după ce a confundat-o cu una decedată, a fost arestat preventiv și este acuzat de ucidere din culpă.

Bărbatul a intrat în salonul ATI de la Spitalul Victor Babeș, fără să aștepte medicii, și a deconectat de la aparate o pacientă despre care credea că a murit și trebuia dusă la morgă.

”Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi, şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore și urmează să-l prezinte instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Femiea de 65 de ani se afla în stare gravă în urma infecţiei cu COVID-19 şi era internată la secţia ATI a spitalului din 25 noiembrie.

La nivelul spitalului a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cum a fost posibil să se ajungă la această situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...