Un cimitir al eroilor români din Republica Moldova, vandalizat cu simboluri ale invadatorilor ruși

Cimitirul Eroilor Români căzuți în Al Doilea Război Mondial de la Fălești, Republica Moldova, a fost vandalizat cu însemne pro-ruse, similare celor folosite de invadatori în Ucraina. Pe cruci și pe troiță au fost desenate svastica, dar și literele Z și V, conform TVR1.

În Fălești sunt înmormântați 299 de eroi căzuți în Al Doilea Război Mondial, cimitirul fiind inaugurat recent, în septembrie 2021.

„Ambasada condamnă cu fermitate acest act iresponsabil și provocator și își exprimă încrederea că autoritățile competente din Republica Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor”, a transmis Ambasada României în Republica Moldova.

Și Ministerul de Externe de la Chișinău condamnă vehement actele de vandalism din Cimitirul Eroilor Români.

„Condamnăm cu fermitate această acțiune, iar instituțiile abilitate ale Republicii Moldova vor investiga aceste cazuri revoltătoare de vandalism într-un mod cât mai transparent și operativ”, a transmis Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Republica Moldova.

Recent, Parlamentul de la Chişinău a votat interzicerea simbolurilor pro-ruse și pro-război, precum panglica Sfântului Gheorghe şi a literelor Z şi V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...