Un cunoscut avocat acuză Parchetul de mușamalizarea dosarului tragediei de la Complexul Energetic Oltenia (Document)

Avocatul Adrian Cuculis face grave acuzaţii privind intenţia de muşamalizare a dosarului tragediei de la Complexul Energetic Oltenia. El susţine că îi este refuzat sistematic accesul la dosarul penal.

Adrian Cuculis reprezintă familiile celor trei victime decedate în accidentul de muncă de la Cariera Jilț Sud.

„Am acceptat să intru în dosarul cu nume scurt «CE Oltenia», acolo unde au murit muncitorii din Complex. Am fost acolo, mai exact unde au murit cei trei muncitori de la Complexul Energetic Oltenia.

Vreau să vă spun că am cunoscut niște oameni primitori cu care am stat la masă, am discutat despre sutele de nereguli de la Complex, despre ce urmează să facem şi poate că cel mai mult m-a impresionat dedicarea lor pentru Complex şi pentru șefii lor. Voi, cei de acolo care nu v-a păsat de soarta muncitorilor voștri, să știți de la mine că urmează furtuna. Vă promit, exact așa cum am mai făcut şi în alte cazuri şi mi-am ținut cuvântul, că voi ţine în lumina acest caz şi voi solicita şi Parchetului General să preia aici în București dosarul. Atât vă pot spune acum: vor ieși la suprafață mult mai multe decât ați auzit şi văzut până acum. Muncitorii de acolo sunt pregătiți să vorbească şi o vor face” a anunțat acesta, în 25 ianuarie.

Audierele au început deja de o săptămână. Au fost audiați șoferul de pe tanchetă, responsabilul cu protecția muncii, dar și directorul UMC Jilţ Sud și alți angajați. Potrivit avocatului ar fi fost audiate 48 de persoane din cadrul CE Oltenia.

Adrian Cuculis: Un judecător este rudă cu cel care a închiriat tanchetele la CEO

Cuculiș spune că de-a lungul timpului a făcut sute de cereri de acces la dosare si nu i s-a refuzat niciodata accesul.

„În cazul în care mai încape în discuție că se mușamalizează dosarul tragediei de la CE Oltenia. Vin și confirm că Parchetul Motru nu are de ce să investigheze acest caz în condițiile în care Tribunalul Gorj este condus de către un judecător al cărui soț este chiar cel care a “închiriat” tanchetele către CEO. Ba chiar mai mult, același parchet refuză accesul la dosarul penal, motivând niște absurdități inexistente din punct de vedere legal. Este a doua săptămână, de la cererea transmisă PICCJ cu privire la preluarea dosarului la București. În mod evident prin nepunerea la dispoziție a dosarului penal, deși au fost audiate 48 de persoane până acum, arată câtă presiune este pe “justiție””,  transmite avocatul Cuculis.

Cuculis a cerut strămutarea dosarului la o instanţă din Capitală tocmai de teama imixtiunilor.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc, luna trecută, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari.

vezi și: La Jilț, unii se pregătesc de parastas, alții își prelungesc mandatele în Consiliul de Supraveghere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...