Un elev de 13 ani și-a salvat colegii aflați într-un autobuz cu șoferul leșinat la volan

Dillon Reeves, în vârstă de 13 ani, a preluat controlul autobuzului, salvându-se pe sine, pe colegii săi și pe șoferul căruia i se făcuse rău la volan, autoritățile, părinții și presa din SUA numindu-l ”erou”.

Această poveste despre curaj și dăruire a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

La început, șoferul autobuzului cu elevi își făcea vânt cu pălăria pentru că nu se simțea bine. Autobuzul transporta spre casă 60 de elevi de la Carter College din orașul Warren, Michigan, SUA.

Înainte de a leșina, șoferul le-a comunicat copiilor că trebuie să oprească.

 Dillon Reeves a observat și a evaluat situația. Imediat, a preluat volanul și le-a spus celorlalți să sune la serviciile de urgență.

„S-a ridicat, a evaluat situația și a văzut că șoferul a leșinat. Acesta a fost un act extraordinar de curaj. A sărit de pe scaun, și-a aruncat rucsacul jos, a alergat în față și a apucat volanul și a oprit autobuzul. Departamentele de poliție și pompieri Warren au răspuns foarte repede, s-au îngrijit de șofer, iar copiii au fost transferați în siguranță într-un alt autobuz pentru a se îndrepta spre casă. Acțiunile elevului care a ajutat la oprirea autobuzului au făcut toată diferența astăzi și nu aș putea fi mai mândru de eforturile sale”, a spus  Robert Livernois, preotul şcolii.

„Orașul Warren este foarte mândru de eroul nostru de clasa a VII-a, Dillon Reeves! Acest tânăr a intrat în acțiune când șoferul său de autobuz școlar s-a confruntat cu o urgență medicală, oprind autobuzul și evitând ceea ce ar fi putut fi foarte tragic. Suntem foarte mândri de tine pentru acțiunile tale eroice!”, a scris pe Facebook , primarul orașului Warren, Jonathan Lafferty.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...