Un expert al Consiliului European critică reacția internațională față de războiul din Ucraina. „Dezamăgit mai ales de România: aveau gura mare, acum stau ascunși”

Unul dintre experții în politică internațională din Consiliul European se arată extrem de nemulțumit de nivelul implicării internaționale față de agresiunea rusă în Ucraina.

„Deciziile ar fi trebuit să fie luate deja pentru a avea efect în timpul verii / toamnei. Pierdem timp prețios, atât la Washington, Berlin, Paris… aiurea. Doar Polonia, Estonia, Lituania și Letonia s-au implicat deplin. Dezamăgit în special de România: aveau gura mare, acum stau ascunși după gard”, a transmis Gustav Gressel pe Twitter.

Gressel este consultant senior în în cadrul Programului Europa Lărgită al Consiliului European pentru Relații Externe. Specializările sale includ Rusia, Europa de Est și politica de apărare.

Anterior, Gressel a lucrat în Biroul pentru Politică de Securitate al Ministerului Austriac al Apărării (din 2006 până în 2014) și ca cercetător al Comisarului pentru Studii Strategice cu Ministerul Apărării din Austria din 2003 până în 2006. A fost și cercetător la Institutul Internațional pentru Politică Liberală din Viena. Înainte de a opta pentru o carieră academică, a servit cinci ani în Forțele Armate austriece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...