Un fost deținut infectat cu HIV a mușcat un polițist

Un polițist a fost mușcat de braț, duminică, de un bărbat eliberat din penitenciar care a fost depistat în tren fără mască și fără bilet. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul era infectat cu virusul HIV, anunță Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

„În cursul zilei de astăzi (duminică- n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în apropierea staţiei CF Medgidia, au fost solicitaţi de şeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecţie şi fără bilet. Persoana în cauză, la vederea poliţiştilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să îşi decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliţie TF Medgidia”, a transmis IPJ Constanța.

La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent cu poliţiştii, fiind imobilizat.

„În momentul în care a fost încătuşat, în jurul orei 15:00, bărbatul a încercat să îi lovească pe poliţişti, reuşind să îl muşte pe unul dintre ei de antebraţul stâng, partea superioară”, a precizat IPJ Constanţa.

În urma verificărilor efectuate s-a aflat faptul că agresorul fusese eliberat chiar duminică din Penitenciarul Poarta Albă. Totodată, s-a stabilit şi faptul că acesta este infectat cu virusul HIV.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit. Bărbatul se află la sediul Postului de Poliţie TF Medgidia, urmând a fi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

IPJ a mai informat că pentru poliţistul muşcat nu a fost necesară acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole