Un grup de 30 de români cu teste false PCR au fost prinși la granița dintre Spania și Franța

Un grup de peste 30 de cetăţeni români – 31 potrivit presei spaniole, sau 35 conform unei surse media franceze – care călătoreau cu un autocar înspre România având asupra lor teste PCR false au fost reţinuţi la graniţa dintre Spania şi Franţa.

Autorităţile spaniole au iniţiat verificări în zona oraşului Girona, după ce fost alertate de cele franceze, care le-au semnalat că cetăţeni care călătoresc spre restul Europei prezintă documente false cu teste PCR negative. Franţa solicită la frontieră astfel de teste în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Potrivit elperiodico.com., în urma acestor verificări, în dimineaţa zilei de vineri, 26 martie, poliţia spaniolă a oprit în zona localităţii spaniole La Jonquera un autocar ce avea ca destinaţie România, iar cele 31 de persoane care călătoreau cu acest vehicul au prezentat certificate pentru teste PCR presupus false şi în care se menţiona că acestea au fost efectuate în laboratoare din Spania.

Potrivit francebleu.fr, autocarul a fost oprit la o staţie de taxare din localitatea franceză Boulou, iar cei 35 de români aflaţi la bordul acestuia (33 de pasageri şi 2 şoferi) au prezentat toţi teste PCR false. În spatele acestei afaceri ar putea fi reţea din Spania care se ocupă cu falsificarea testelor PCR pe scară extinsă, mai scrie acelaşi website.

În urma contactării laboratoarelor menţionate în documente, acestea au confirmat că codurile înscrise pe testele PCR prezentate fie nu corespundeau emiţătorului, fie corespundeau unei alte persoane.

Românii din acel autocar au fost reţinuţi şi eliberaţi după audieri, urmând ca autorităţile judiciare să se pronunţe în acest caz, în timp ce continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate faptele şi posibila implicare a altor persoane

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Simona Bucura Oprescu, mesaj cu prijlejul reuniunii PES la București

Simona Bucura Oprescu la reuniunea PES: Suntem împreună pentru viitorul Europei!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a transmis un mesaj cu prilejul reuniunii PES, organizate la București de Partidul Social Democrat şi PES activists Romania....

Elon Musk, subiect de anchetă în Brazilia

Un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a dispus deschiderea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter). Vina miliardarului american...