Spargere ca în filme în Iași. Un interlop a chemat victima la un pahar, iar hoții au furat 40.000 de euro

Un interlop din Iași a chemat proprietarul unei vile luxoase la un pahar, în timp ce complicii săi au fost trimiși să-i fure din casă bani și blănuri, bijuterii și parfumuri, în valoare totală de 40.000 de euro, scrie Ziarul de Iași.

Interlopul și victima, un tânăr cu afaceri în jocurile de noroc și videochat, erau prieteni, astfel încât proprietarul luxoasei vile nu a bănuit nicio clipă ce avea să i se întâmple, pe 21 decembrie.

Un furt amuzant

În timp ce victima petrecea cu interlopul, cei doi hoți trimiși au trecut printr-o adevărată aventură. După ce au forțat cu o rangă poarta de acces, s-au speriat când au găsit ușa casei deschisă și au fugit.

S-au întors în scurt timp, după ce și-au dat seama că așa o lăsase victima, dar pentru a fi siguri au sunat la interfon.

Odată intrați în casă, hoții au descoperit o adevărată comoară: franci elvețieni, euro, lei, bijuterii, ceasuri scumpe, blănuri și parfumuri, în valoare totală de 40.000 de euro.

Au fost prinși datorită camerei de la interfon

Proprietarul și-a dat seama imediat că a avut loc o spargere, iar după vizionarea imaginilor surprinse de camera video a interfonului, precum și a celor de pe camerele stradale ale Poliției Locale, polițiștii i-au identificat pe hoți, chiar dacă purtau măști.

Miercuri, polițiștii l-au oprit în trafic pe interlop, i-au confiscat mașina și l-au reținut, alături de cei doi hoți complici.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi şi Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reţinute. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei şi 15.000 de euro. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro şi a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării. În urma audierilor, trei bărbaţi au fost reţinuţi, doi din judeţul Neamţ şi unul din judeţul Iaşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole