Un nou trend în recrutare: Mașinile electrice ca beneficiu pentru angajați

Publicat: 02 iun. 2024, 22:40, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
Un nou trend în recrutare: Mașinile electrice ca beneficiu pentru angajați

Odată cu creșterea preocupărilor legate de mediu și sustenabilitate, tot mai multe companii încearcă să atragă talente prin oferirea de beneficii ecologice. Unul dintre cele mai recente trenduri este includerea accesului la o mașină electrică ca parte a pachetului de beneficii pentru angajați.

Conform unui raport realizat de Octopus EV, un număr tot mai mare de angajați din generațiile Z și Millennials preferă să lucreze pentru companii care promovează valori ecologice, sociale și de guvernanță (ESG). Pentru aceștia, beneficiile ecologice, cum ar fi accesul la mașini electrice, programe de deplasare cu bicicleta sau vacanțe cu emisii reduse de dioxid de carbon, pot fi factori decisivi în alegerea unui loc de muncă.

Schema propusă permite angajaților să închirieze o mașină electrică prin intermediul companiei, beneficiind de condiții avantajoase. Aceasta implică o reducere a salariului înainte de impozitare și asigurare națională pentru a acoperi costurile de leasing ale vehiculului electric. Astfel, angajații nu doar că își reduc salariul impozabil, realizând economii semnificative la impozitul pe venit și asigurări, dar au și acces la o tehnologie ecologică, altfel inaccesibilă din cauza prețului ridicat.

Raportul subliniază că 62% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani și 56% dintre cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani ar fi interesați de beneficiile de transport ecologic dacă angajatorul lor le-ar oferi. Mai mult, 74% dintre angajați și-ar dori un sistem de închiriere avantajoasă a unei mașini electrice, cu condiția ca schema să fie transparentă și să includă servicii clare precum kilometri gratuiți, întreținere și asigurare.

Un alt avantaj major al acestei scheme este reducerea taxei pe beneficii în natură pentru vehiculele electrice, care în Regatul Unit este de doar 2%, comparativ cu până la 37% pentru vehiculele diesel sau pe benzină. Astfel, angajații pot experimenta utilizarea unui vehicul electric fără a suporta costurile ridicate ale achiziționării unui astfel de vehicul.