Un oraș din România scapă de carantină. Motivul pentru care autoritățile și-au amânat decizia

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a decis, vineri, amânarea deciziei privind carantinarea municipiului reședință, unde incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns la 9,17 la mia de locuitori. Autoritățile spun că s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri față de ziua precedentă.

„S-au analizat numărul de cazuri de COVID-19 din ultimele 14 zile, rata incidenţei, precum şi focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistriţa, precum şi o scădere a incidenţei. La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidenţă de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) şi 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie incidenţa este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) şi 8,36/1000 locuitori (fără focare).

Astfel, CJSU a decis să amâne, momentan, impunerea măsurii carantinării oraşului, urmând să aibă loc o nouă şedinţă la începutul săptămânii viitoare”, se menţionează în comunicat.

Conform autorităților, în cazul în care numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrat în municipiul Bistriţa va creşte, carantina „va fi instaurată fără ezitare”.

CNSU transmite populaţiei să rămână vigilentă, să evite aglomeraţiile şi să respecte regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică şi au cerut administratorilor magazinelor să ia măsuri de siguranţă suplimentare.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate 181 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare de la debutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Voucherele sociale de 250 lei, repartizarea pe județe. Unde puteți suna...

În cazul în care aveți probleme în utilizarea voucherelor sociale de 250 lei, trebuie să știți că există câteva numere de telefon la care...