Un polițist de frontieră a refuzat 1.000 de euro mită din partea a doi șoferi de autocar: Ce ascundeau bărbații în autovehicul

Doi șoferi de autocar au încercat să ofere mită unui polițist de frontieră din Giurgiu cu 1.000 de euro pentru a nu anunța faptul că în autovehicul au fost descoperiți doi sirieni fără documente. Unul dintre șoferi a fost prins în flagrant după ce omul legii a informat Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de migranți și a unui al treilea inculpat, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Dosarul penal a fost constituit după denunțul depus de un polițist de frontieră la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

Totul s-a petrecut pe 18 august, atunci când, în timp ce controla un autocar al unei firme de transport persoane care face curse între Grecia și România, la intrarea în țară, polițistul a depistat doi cetățeni sirieni, ascunși în compartimentul de odihnă al șoferilor, care intenționau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

Potrivit anchetatorilor, cei doi șoferi ai autocarului au oferit cu titlu de mită polițistului de frontieră suma de 1.000 de euro, pentru a nu dispune măsurile legale de constatare a infracţiunii de trafic de migranţi și pentru a le permite continuarea călătoriei cetățenilor sirieni.

Agentul de poliție a sesizat, însă, fapta, Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu.

Echipa operativă, coordonată de procuror, l-a surprins în flagrant pe unul dintre șoferi, în timp ce plătea suma promisă.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că în traficul de migranți era implicat și un ghid din cadrul societății de transport internațional de persoane, care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi cetățeni sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu.

Din cercetări a mai rezultat faptul că cei doi cetățeni sirieni au fost luați din Grecia și, în schimbul sumei de 1.500 de euro, au călătorit cu autocarul către România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...