Un polițist de frontieră din Nădlac și-a falsificat declarațiile de avere. Câștiguri uriașe descoperite de anchetatori

Un poliţist de frontieră din cadrul ITPF Oradea a fost depistat de Agenția Națională de Integritate cu o avere nejustificată de aproximativ 100.000 de lei. Bărbatul este anchetat și pentru fals în declarații, deoarece deținerea mai multor autoturisme.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către agentul operativ.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 99.104 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către polițistul de frontieră în perioada supusă evaluării.

 „De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către B. S. a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat deținerea și respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declarațiile de avere depuse în perioada supusă evaluării”, se arată în comunicatul ANI.

A înstrăinat un autoturism şi o autoutilitară în valoare totală de 24.000 euro.

În ultima declarație de avere, în 2021,  bărbatul a declarat că deține o casă și un apartament împreună cu soția sa. Pe lângă acestea, polițistul de frontieră a mai declarat și două autoturisme, cumpărate în 2013 și 2015.

În cursul anului 2021, a înstrăinat un autoturism şi o autoutilitară în valoare totală de 24.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...