Un polițist din Giurgiu – reținut de procurorii DNA. Era ”mână-n mână” cu mafia lemnului

Procurorii DNA anunță reținerea unui agent de poliție din Giurgiu, care, timp de un an, a informat constant membrii ai așa-zisei ”Mafii a lemnului” cu privire la acțiunile de control programate de autorități. Pentru ”serviciile” sale, omul legii a primit aproape 30.000 de lei.

”La data de 30 iunie 2022, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat activități procedurale într-un cauză penală având ca obiect infracțiuni de corupție.

Astfel, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, un altul de percheziție auto și au ridicat înscrisuri de la o instituție publică. În cauză, este vizat un agent de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul Ordine Publică.

Infracțiunile reținute în sarcina acestuia sunt luare de mită în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influență și divulgarea unor informații secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale).

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2021- iunie 2022, agentul de poliție, cu atribuții de serviciu pe linia controlului și constatării infracțiunilor/contravențiilor la regimul silvic, pe raza județului Giurgiu, a pretins și primit, cu titlu de mită, de la administratorii/reprezentanții unor depozite de material lemnos, sume de bani și foloase, în valoare totală de 29.120 lei și , de asemenea, a divulgat acestora informații cu privire la controale ce urmau a fi efectuate.

Totodată, se mai efectuează acte de urmărire penală cu privire activitatea infracțională a altor 5 persoane.

În cursul zilei de ieri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis o ordonanță de reținere față de agentul de poliție pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să se dispună măsuri procesuale în consecință.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, informează DGA.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Portul Constanţa se pregătește pentru noua recoltă: Toate drumurile intens circulate...

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa anunță că, în următoarele două luni, adică până la începerea campaniei de recoltare, toate drumurile intens circulate...

Prefectul de Prahova îi face concurență lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia...

Virgiliu Nanu, preşedintele PSD Prahova și prefectul județului, îi face concurență lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar, la preşedinţia...