Un pompier rănit la Crevedia s-a întors acasă, din Austria! ”E bine”

”L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Primul pompier recuperat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri, din Austria. Este un pompier de 28 de ani din Bucureşti. Alţi 11 pacienţi răniţi în acelaşi eveniment sunt încă trataţi în străinătate, transmite News.ro.

”L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat de presă transmis de către Guvern.

Într-o postare pe Facebook, premierul a mulţumit celor implicaţi în evenimentul de la Crevedia pentru curaj.

”Bine ai revenit acasă, Radu!

L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noştri trataţi în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună şi va putea să revină în scurt timp la o viaţă normală.

Curajul lui Radu şi al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieţi! Mulţumesc mult!!!”, a scris premierul.

Potrivit Executivului, în prezent, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării – în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (2 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unităţi medicale din străinătate.

Guvernul precizează că pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România, pot fi însoţiţi de membri ai familiei. Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi seară, că pompierul care s-a recuperat vine în ţară cu un avion de linie.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole