Un primar din Bacău a scăzut salariile din primărie, inclusiv pe al lui, ca să aibă bani de proiecte și investiții

Publicat: 04 ian. 2023, 10:46, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un primar din Bacău a scăzut salariile din primărie, inclusiv pe al lui, ca să aibă bani de proiecte și investiții

Un primar a scăzut salariile din primărie, inclusiv pe al lui, ca să aibă bani de proiecte și investiții pentru comuna pe care o conduce. Anunțul a fost făcut de edil chiar pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre primarul comunei Gura Văii, Silviu Tinei, care și-a diminuat indemnizația, cu 20%, la fel ca viceprimarul.

”Implicit, în virtutea Codului Administrativ, și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local. Totodată, în cursul anului 2023, în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale dar nejustificate”, a anunțat Silviu Tinei.

Cu banii economisiți, primarul își propune să alimenteze comuna cu apă și să extindă rețeaua de apă potabilă, proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și modernizarea tețelei de apă potabilă, modernizare iluminat public, modernizare infrastructură rutieră și sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public.