Un producător de dulciuri oferă bani pentru a limita exploatarea copiilor care cultivă cacao

Nestlé, cel mai mare producător mondial de alimente și unul dintre cei mai mari consumatori de cacao, anunță un plan pentru abordarea riscurilor legate de exploatarea prin muncă a copiilor, creșterea veniturilor fermierilor și realizarea trasabilității complete pentru cacao.

La nivel global, Nestlé a anunțat un nou plan pentru abordarea riscurilor legate de exploatarea prin muncă a copiilor în producția de cacao. În centrul acestuia se află un program inovator de creștere a veniturilor, care își propune să îmbunătățească mijloacele de subzistență ale familiilor de fermieri de cacao, promovând în același timp practicile agricole regenerative și egalitatea de gen. Un stimulent în numerar va fi plătit direct gospodăriilor care cultivă cacao pentru anumite activități, cum ar fi înscrierea copiilor la școală. Noul plan Nestlé sprijină, de asemenea, activitatea companiei de a-și transforma aprovizionarea globală cu cacao pentru a obține trasabilitate completă și segregare în cazul produselor sale din cacao.
Pe măsură ce Nestlé continuă să își extindă eforturile de sustenabilitate în producția de cacao, compania intenționează să investească un total de 1,3 miliarde CHF până în 2030, triplarea investiției sale anuale actuale.

Familiile din Costa de Fildeș și Ghana deja primesc stimulente financiare

Programul de accelerare a veniturilor oferă o abordare inedită pentru a ajuta fermierii și familiile lor în tranziția către o producție de cacao în mod sustenabil. Stimulentele financiare vor încuraja comportamentele și practicile agricole care sunt concepute pentru a construi în mod constant reziliența socială și economică în timp. Odată cu noua abordare Nestlé, familiile de fermieri vor fi acum recompensate nu numai pentru cantitatea și calitatea boabelor de cacao pe care le produc, ci și pentru beneficiile pe care le oferă mediului și comunităților locale. Aceste stimulente se adaugă sumelor plătite de Nestlé în Coasta de Fildeș și Ghana, precum și sumelor plătite de către companie pentru cacao certificată.

Această cacao este auditată independent în raport cu Standardul pentru agricultură durabilă al Rainforest Alliance, promovând bunăstarea socială, economică și de mediu a fermierilor și a comunităților locale.

Copiii care culeg cacao se confruntă cu sărăcie maximă

Comunitățile de producători de cacao se confruntă cu provocări imense, inclusiv sărăcia rurală pe scară largă, creșterea riscurilor climatice și lipsa accesului la servicii financiare și la infrastructura de bază, cum ar fi apa, asistența medicală și educația. Acești factori complecși contribuie la creșterea riscului de exploatare prin muncă a copiilor în fermele familiale. Împreună cu partenerii, inclusiv cu guvernele, și bazându-se pe un program pilot promițător, noua inițiativă Nestlé se concentrează pe aceste cauze profunde ale muncii copiilor.

„Scopul nostru este de a avea un impact suplimentar tangibil, pozitiv asupra unui număr tot mai mare de familii care cultivă cacao, în special în zonele în care sărăcia este larg răspândită și resursele sunt limitate, și de a contribui la eliminarea decalajului de venituri cu care se confruntă în timp”, a declarat Mark Schneider, CEO Nestlé. „Bazându-ne pe eforturile noastre de lungă durată de a obține cacao în mod durabil, vom continua să ajutăm copiii să meargă la școală, să ajutăm femeile, să îmbunătățim metodele agricole și să facilităm resursele financiare. Credem că, împreună cu guvernele, ONG-urile și alți parteneri din industria cacao, putem contribui la îmbunătățirea vieții familiilor producătoare de cacao și le putem oferi copiilor șansa de a învăța și de a crește în mediul sigur și sănătos pe care îl merită”.

Familiile vor primi până la 500 de franci elvețieni

Programul recompensează practicile care cresc productivitatea culturilor și ajută la asigurarea unor surse suplimentare de venit, care au scopul de a elimina decalajul dintre venituri și costuri, și de a ajuta la protejarea copiilor. Prin implicarea în aceste practici, familiile pot câștiga în plus până la 500 de franci elvețieni anual pentru primii doi ani ai programului. Stimulentul mai mare de la început va contribui la accelerarea punerii în aplicare a bunelor practici agricole pentru a construi un impact viitor. Acest stimulent va fi plafonat ulterior la 250 franci elvețieni, pe măsură ce programul începe să ofere rezultate tangibile. Acesta nu este plătit în funcție de volumul de cacao vândut și este incluziv pentru a oferi fermierilor mai mici un sprijin semnificativ, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Plecând de la practica obișnuită, programul oferă, de asemenea, stimulente financiare pentru soția fermierului, care este de obicei responsabilă pentru cheltuielile gospodăriei și îngrijirea copiilor. Prin împărțirea plăților între fermier și soție, programul ajută la împuternicirea femeilor și la îmbunătățirea egalității de gen. De asemenea, Nestlé se va ocupa de înscrierea la școală pentru toți copiii din gospodărie cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani.

Plățile vor fi livrate printr-un transfer securizat de servicii mobile care va asigura trasabilitatea direct de la furnizorii Nestlé către destinatarul vizat. Deoarece fluxul de numerar pe tot parcursul anului este adesea o provocare, stimulentele în numerar vor fi distribuite atunci când sunt cel mai necesare. Pe baza feedback-ului din partea fermierilor, aceasta include perioada de back-to-school și înainte de sezonul ploios. Părțile terțe, inclusiv Inițiativa Internațională pentru Cacao și Alianța pădurilor tropicale, vor colabora cu Nestlé pentru a monitoriza participarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole