Un pumn… de nuci zilnic pentru reducerea riscului de diabet și boli cardiace

Veritabile comori pentru sănătate, nucile permit reducerea tensiunii arteriale, menținerea greutății normale a corpului și, în consecință, scăderea riscului de diabet și boli cardiace.

Sănătatea se protejează zilnic și chiar prin mici gesturi. Unul dintre acestea este promovat de un nou studiu publicat în revista Nutriție, metabolism și boli cardiovasculare – Nutr Metab Cardiovasc Dis. Potrivit autorilor studiului, a mânca zilnic un pumn de nuci ne-ar putea proteja de aceste boli și de numeroase alte riscuri.

Cercetătorii de la Universitatea Minnesota, implicați în acest studiu, au descoperit beneficiile oferite de nuci. Pentru aceasta ei au monitorizat regimul alimentar a 3.300 de persoane timp de peste 25 de ani. Rezultatele arată că, pe lângă faptul că reduc tensiunea arterială, nucile reduc creșterea în greutate și, în consecință riscul de diabet și boli cardiace.

Autorii studiului spun că aceste beneficii sunt legate de acidul alfa-linoleic omega-3 și de alți nutrienți, în special proteine, fibre și magneziu din compoziția nucilor, care protejează sănătatea cardiacă.

Pentru So-Yun-Yi, doctor în sănătate publică, acest studiu suține afirmațiile potrivit cărora nucile ”fac parte dintr-o alimentație sănătoasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...