Un român a intrat cu camionul în Biserica Penticostală din Brunn (Video)

Publicat: 09 iul. 2024, 21:43, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Un român a intrat cu camionul în Biserica Penticostală din Brunn (Video)
Foto: derstandard.at

Luni seara, un tânăr de 32 de ani a intrat de mai multe ori cu un camion de 12 tone în clădirea Bisericii Penticostale Române din Brunn am Gebirge. El rănise anterior un pieton.

„Mi-au distrus viața”, a declarat bărbatul în vârstă de 32 de ani, explicând de ce luni seara s-a izbit de mai multe ori de clădirea bisericii penticostale românești ELIM de pe Rennweg 85 din Brunn am Gebirge (districtul Mödling), Austria. Bărbatul a fost dus la închisoarea Wiener Neustadt.

Filmul evenimentelor a fost reconstituit pe baza mesajelor de pe Facebook ale martorilor. „Am scăpat la limită de bărbat, a împins o femeie aflată într-o mașină mică în fața mea împotriva zidului unei case, apoi a lovit alte patru mașini la intersecția spre Brunn și, înainte de asta, un camion mic în Viena-Liesing. Și nu avea număr de înmatriculare.” – „L-am văzut doar în oglinda retrovizoare înainte de a vira în lateral, mașina din fața mea își pierduse deja oglinda laterală.”

Furia atacatorului s-a stins atunci când suspectul a intrat de mai multe ori cu un camion de 12 tone în marșarier în Biserica Penticostală ELIM de pe Rennweg, vizavi de terenul de golf. Clădirea, care a fost deschisă în 2021, a fost grav avariată și se vorbește chiar despre prăbușirea ei. Marți dimineață a avut loc o inspecție oficială, a subliniat primarul Andreas Linhart, SPÖ.

Șoferul român în vârstă de 32 de ani ar fi acționat deliberat din motive religioase. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Johann Baumschlager, acuzatul a declarat că motivul său a fost că biserica i-a distrus viața. Acuzațiile împotriva bărbatului includ punerea intenționată în pericol a comunității și deteriorarea gravă a proprietății. Conform constatărilor anterioare, bărbatul a fost implicat în cinci accidente rutiere în drumul său către biserică.

Românul, care locuiește la Viena de patru ani, a fost arestat fără să opună rezistență, a declarat Baumschlager. Tânărul de 32 de ani, care locuiește în Austria din 2020, a fost dus la secția de poliție din Brunn am Gebirge la orele serii și interogat acolo. El a mărturisit și a declarat că biserica i-ar fi distrus viața.

Potrivit lui Baumschlager, bărbatul de 32 de ani nu se afla sub influența alcoolului atunci când conducea. În general, bărbatul a fost „cooperant și calm”. Investigațiile au fost efectuate de Oficiul de Stat pentru Securitate de Stat și Contraextremism (LSE). Cetățeanul român ar fi fost văzut în biserica penticostală în urmă cu câteva săptămâni și ar fi rupt o Biblie.