Un secretar de stat controversat impus la Ministerul Transporturilor de baronul PSD de Bacău, Dragoș Benea

Premierul Nicolae Ciucă a numit ieri un secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii impus de PSD Bacău care vrea abandonarea Autostrăzii Târgu Mureș – Iași, finanțată prin PNRR.

Baronul PSD de Bacău, Dragoș Benea, l-a propus, și premierul Nicolae Ciucă a aprobat, ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor pe Constantin Gabriel Bunduc (40 de ani), absolvent de drept, fost subaltern al lui Benea la Consiliul Județean.

Numai că omul lui Benea a făcut o declarație care a revoltat aproape întreaga Moldovă. El a anunțat că „Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Brașov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaților, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers și Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanțată din fonduri europene”, a declarat Bunduc pentru un ziar local din Bacău.

Imediat societatea civilă a reacționat față de numirea acestuia și deja s-a trimis o scrisoare către Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu în care a solicitat ca Bunduc să nu fie numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Asociația susține într-un comunicat de presă că acesta a făcut dovada apartenenței la un grup de interese care vrea să oprească proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Iași.

Trebuie precizat că la ora actuală, Autostrada A13 Bacău – Brașov nu are nici o finanțare asigurată, în timp ce autostrada Târgu Mureș – Iași are finanțare aprobată prin PNRR pentru ambele capete.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole