Un tânăr afgan a călătorit din Turcia până în România ascuns pe osia unui camion

Publicat: 26 oct. 2021, 12:44, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Un tânăr afgan a călătorit din Turcia până în România ascuns pe osia unui camion

Acesta a fost descoperit luni noapte, de polițiștii de frontieră de la Giurgiu, care au controlat camionul la intrarea în țară.

Azi noapte, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu rutier. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, fructe din Turcia pentru Moldova.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin fără documente de identitate asupra sa.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 18 ani. Acesta a declarat autorităților faptul că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului, într-o parcare din Turcia, fără a avea consimțământul șoferului. Tânărul intenționa să ajungă în Marea Britanie.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, tânărul, șoferul mijlocului de transport și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun – anunță, într-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră Giurgiu.